Monday, 12 December 2011

Introducing SBP 1115 !

Heyya guys, camne cuti ? Best tak, haha. Tak lama lagi nak balik sekolah, huhu rindu sekolah siott (: And, post ni just to introduce to sesiapa yang masih tak tahu pasal group facebook SBP 1115.

SBP 1115

SBP 1115 Facebook group, creator : Nur Nazihah of Sekolah Tun Fatimah, JB

SBP 1115 is a group dalam facebook khas untuk pelajar Batch 1115 (Form 1 2011, Form 5 2015) seluruh Sekolah Berasrama Penuh kat Malaysia ni. Bawah ni ada sedikit ucapan daripada admin group SBP 1115, Haha.

Ucapan yang amat simple haha
Semoga semua ahli ELEXVIN dapat masuk ke dalam group ni and be active, jaga nama baik batch of Integomb (: And, tahniah cause blog kita dipuji, Haha thanks Iylia Nadrah !

Ucapan ribuan terima kasih untuk Iylia Nadrah of SSP, Cyberjaya
And also thanks to ahli batch sendiri, Dham ! cause promotekan blog batch, haha xP

Haha thanks to promoter, Dhamira :P
Haha, tujela yang aku nak sampaikan dalam post ni. Semoga post ni dapat memberikan manfaat walaupun sedikit kepada pembaca. Akhir kata, 

" Majulah elexvin1115.blogspot untuk ELEXVIN "

Saturday, 26 November 2011

Happy Awal Muharram 1433H (:

Selamat menyambut Awal Muharram 1433H weyh ! Kalau ikutkan kita dah masuk form 2 dah, haha. Semoga dengan tahun yang baru ni kita pun akan menjadi seorang yang lebih baik dan berguna (x

Ni jela yang aku mampu nak buat xP
 Awal Muharram ni jangan lupa nak baca doa akhir tahun and doa awal tahun. Bawah ni doa dia, tapi sorry ada yang versi BM je xP

DOA AKHIR TAHUN

Segala pujian bagi Allah Tuhan semesta alam. Selawat dan salam  kepada junjungan Rasul dan kepada keluarganya dan para sahabat sekalian. Ya Allah, apa yang telah kami lakukan sepanjang tahun ini dari apa yang Engkau larang kami daripadanya, maka tidak sempat kami bertaubat darinya dan Engkau tidak meredhainya dan tidak Engkau melupainya dan Engkau berlemah lembut kepada kami walaupun Engkau memberi peluang supaya kami bertaubat setelah kami melakukan maksiat kepada Engkau, maka sesungguhnya kami memohon keampunan Engkau, maka ampunilah kami. Apa yang kami lakukan padanya dari apa yang Engkau redhainya dan Engkau telah menjanjikan kami ganjaran pahala keatasnya, maka kami memohon akan Dikau wahai Tuhan Yang Maha Mulia yang mempunyai kebesaran dan kemuliaan semoga Engkau menerima kami dan janganlah Engkau memutuskan harapan kami dari kurnia Engkau wahai Tuhan Yang Mulia. Moga-moga Allah S.W.T mencucuri rahmat dan sejahtera kepada junjungan kami Nabi Muhammad, ahli keluarga dan sahabat-sahabat sekalian. Segala pujian bagi Allah, Tuhan sekalian alam.

DOA AWAL TAHUN 

Segala pujian bagi Allah Tuhan semesta alam. Selawat dan salam kepada junjungan Rasul dan kepada keluarganya dan para sahabat sekalian. Ya Allah, Engkaulah Yang Kekal, Qadim lagi azali dan di atas kelebihan Engkau Yang Besar dan kemurahan-Mu yang melimpah dan ini adalah tahun baru yang sesungguhnya telah mendatangi kami, kami memohon kepada Engkau pemeliharaan padanya daripada syaitan yang direjam, pembantu-pembantunya dan tentera-tenteranya dan kami memohon pertolongan dari nafsu yang banyak mendorong kepada kejahatan dan kami memohon kepada-Mu untuk melakukan sebarang pekerjaan yang boleh mendekatkan diri kami kepada-Mu. Ya Allah, Tuhan yang merubah segala keadaan, ubahlah keadaan kami kepada sebaik-baik keadaan dengan kekuasaan dan kurnian-Mu wahai Tuhan Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang. Moga-moga Allah S.W.T mencucuri rahmat dan sejahtera kepada junjungan kami Nabi Muhammad, ahli keluarga dan sahabat-sahabat sekalian. Segala puji bagi Allah, Tuhan sekalian alam. Semoga Allah menerima doa kita semua.

Semoga post ni dapat memberi manfaat untuk kita pada tahun yang baru ni . Sekali lagi, Selamat menyambut Awal Muharram 1432 1433H (:
Akhir kata,

" Majulah elexvin1115.blogspot untuk ELEXVIN "

Friday, 25 November 2011

Homework for Hols !



Ini untuk sesiapa yang still tak pasti Homework untuk Hols ni, so nilah Homework² atau lebh tepat, folio² yang kena buat.

1. Folio Bahasa Malaysia ( Novel Wira Persona Avatari )

Haha baru bab 6 nak masuk bab 7 -.-'
2. Nota Sejarah and Geografi ( kena tulis tangan -.-' )

Hehe, main amik je kat Google Image sebab tak start buat agy xP

 Panduan macam mana nak buat ...


BM nak buat apa ? jap ye ...


Bahasa Malaysia

  • Folio novel Wira Persona Avatari
  • Muka Depan
  • Isi Kandungan
  • Sinopsis
  • Tema persoalan
  • Plot
  • Perwatakan
  • Gaya Bahasa
  • Nilai Murni
  • Latar tempat, masa dan masyarakat

Nota Sejarah dan Geografi
  • Tulisan tangan
  • Semua bab dalam textbook



Haha, harap kerja² ini dapat disiapkan dengan segera (:
Siapa yang malas nak buat/ tak siap folio BM ley beli dari Ikmal, Haha .


Siap boley jual lagi kot -.-'


 Haha, tu jela aku nak post kali ni . Akhir kata, huh macam biasa -.-'


" Majulah elexvin1115.blogspot untuk ELEXVIN "

Tuesday, 22 November 2011

Pesanan

Dekat sini ada dua pesanan, Haha gambar² ni adalah hanya gurauan semata-mata ye (x Dekat atas pesanan untuk Pemain bola sepak malaysia dan rakyat Malaysia, yang bawah pesanan untuk pelajar SBPI Gombak.

Pesanan untuk pemain dan rakyat Malaysia. Photo : Credits to Bolasepak Malaysia FB
Pesanan untuk pelajar SBPI Gombak xD
Haha, benda ni saja je tau. Semoga benda ni dapat menghiburkan anda walaupun sedikit, Haha (:

" Majulah elexvin1115.blogspot untuk ELEXVIN "


 

A few days away from 2012

Cuba tengok kalendar , tinggal jarak berapa hari je dengan tahun 2012 , tak masuk dengan masa tidur , main , makan , belajar , buat folio , melancong agaknya tinggal beberapa jam je -.-'


Yang batch Jumperz akan menjadi Calon SPM ( chaiyok ), batch Genvixy bakal belajar subjek² baru like add math, and maybe siapa masuk sains tulen/agama belajar bio, physics and chemi kalau sains teknikal belajar Teknikal kejuruteraan and all that and also bakal menghadapi Ujian Diagnostik. Batch 8vengers (1014) bakal menghadapi PMR tahun depan, Goodluck guys -.-! 

 
Muka sembal je kita time form 1 xD

Dulu form 2 bimbing form 1 (kita) lepas ni kita bimbing form 1 2012
And batch ELEXVIN akan menjadi abang angkat and kakak angkat and akan membimbing pelajar tingkatan satu sesi 2012 Integomb. Semoga kita dapat membimbing mereka dengan bagus >.<! And sedihnya, batch abang² kakak² batch Revivena+ bakal meninggalkan Integomb and Integombians ): Semoga Revivena+ mendapat keputusan yang cemerlang dalam SPM dan dapat melanjutkan pelajaran ke universiti² yang bagus (:

And form 1 sesi 2012, anda semua mungkin dulu kat sekolah rendah TOP², PANDAI², dapat 5A's UPSR ( grats (: ), tapi di sini anda semua sama because semua orang TOP² and semua orang PANDAI² and semua orang 5A's UPSR and also because we are 
We can achieve anything cause WE ARE INTEGOMBIANS
Nasihat untuk form 1 sesi 2012, mungkin mula² anda tak suka atau tak biasa bersekolah and duduk asrama kat Integomb tetapi itu biasa kerana hanya satu permulaan suatu pengalaman yang baru sebab lama kelamaan anda akan berubah daripada benci kepada sekolah kepada mencintakan sekolah (: Buktinya ?

Hebat kan ? Screenshot ni memang kisah benar time baru² habis sekolah
So, harap post ni dapat memberi manfaat walaupun sedikit. Semoga kita ' Ambil yang jernih dan buang yang keruh ' daripada blog ini. Akhir kata ,

" Majulah elexvin1115.blogspot untuk ELEXVIN " 

Monday, 7 November 2011

9 Legacies of Integomb

Aku rasa mesti ramai yang teragak² pasal batch Ex Integomb and mungkin ada gak orang yang pun teragak² pasal batch sekarang so ,

HERE ARE THE 9 LEGACIES ...

EX INTEGOMB

SPM 2004 - INTEGOMB FIRST BATCH

SPM 2005 - INTEGOMB SPM 2005

SPM 2006 - THIRD FIVERS X INTEGOMB
HTTP://THIRDFIVERS0506.BLOGSPOT.COM/

GENERATIONS



SPM 2007 - INTEGOMB 0307
HTTP://INTEGOMBIANZ0307.BLOGSPOT.COM/


SPM 2008 - 5THFIVERS INTEGOMB
HTTP://5THFIVERS.BLOGSPOT.COM/


SPM 2009 - EXCELL 9
HTTP://WWW.FACEBOOK.COM/PAGES/EXCELL9/319070613028
  

SPM 2010 - DAVIX
HTTP://DAVIX0910.BLOGSPOT.COM/
HTTP://WWW.FACEBOOK.COM/PAGES/DAVIX/166600566728187


CURRENT INTEGOMB
SPM 2011 - REVIVENA+
HTTP://WWW.FACEBOOK.COM/GROUPS/181074525249921/

 

SPM 2012 - JUMPERZ 0812
HTTP://INTEGOMB6TH.BLOGSPOT.COM/
HTTP://WWW.FACEBOOK.COM/GROUPS/168004429887795/

 

PMR 2011/SPM 2013 - GENVIXY
HTTP://WWW.FACEBOOK.COM/GROUPS/162272383803295/    

 
PMR 2012/SPM 2014 - 8TH GENERATION
HTTP://8THGENERATIONSBPIGOMBAK.WEBS.COM/
HTTP://WWW.FACEBOOK.COM/GROUPS/130672473652801/


PMR 2013/SPM 2015 - ELEXVIN
HTTP://WWW.ELEXVIN1115.BLOGSPOT.COM/
HTTP://WWW.FACEBOOK.COM/GROUPS/202932676385844/

Itulah THE 9 LEGACIES OF INTEGOMB harap semua dapat tahu tentang batch² asal Integomb and yang terkini. Sila comment jika ada sebarang penambahan atau pembetulan. Sesetengah gambar batch yang diletak adalah bukan Official Batch Logo. Akhir kata ,

" Majulah elexvin1115.blogspot untuk ELEXVIN "